8 godina kasnije otkriven pravi razlog zašto je Njukasl dao Milnera Aston Vili

Njukasl je svojevremeno prodao mladu zvezdu engleskog fudbala Aston Vili, što je za većinu fanova bio više nego čudan potez.

  • Njukasl je 2008. nerado prodao talentovanog Milnera
  • Ali imali su “varijantu” da za iste pare dovedu zvezdu Bajerna
  • Ispostavilo se da od toga nema ništa i da zvezda Bajerna košta mnogo više

Međutim, tek osam godina posle toga istina je isplivala na svetlost dana zahvaljujući svedočenju Terija Mekdermota, tadašnjeg trenera u Njukaslu.

Da se vratimo u 2008. kada je uprava Njukasla iznenadila mnoge odlučivši da Džejmsa Milnera proda Aston Vili. U to vreme Milner je imao 22 godine i smatran je jednim od najperspektivnijih engleskih fudbalera.

Međutim, uprava Njukasla je “imala varijantu” da za isti novac za koji će prodati Milnera može da kupi jednu još veću mladu nadu Bajerna.

dzejms milner

Ono što se na kraju desilo je da je Džejms Milner prodat Vili za oko 15 miliona funti, ali da su u Njukaslu ostali bez adekvatne zamene za njega.

“Priča ide ovako – i to je istinita priča – nismo želeli da prodamo Milnera, ali smo ipak to učinili jer smo spremili ponudu od 15 miliona za dovođenje drugog igrača”, rekao je Mekdermot.

“Kevin Kigen (tadašnji menadžer Njukasla) je pitao kako ćemo da zamenimo Milnera, ako ga budemo prodali. U upravi su rekli da već imamo zamenu, a to je Švajnštajger. On je sada u Mančester junajtedu, ali pre osam godina bio je pravi superstar i rekli su nam da ga možemo imati u timu.”

bastijan svajnstajger
– Može Bastijan za 15 miliona? – Može, ali za 50.

“Ideja da možemo prodati Milnera za 15 miliona i onda za tu istu sumu dovesti Švajnštajgera je bila totalna glupost.”

“Kako god, dan nakon što je Milner prešao u Vilu mi smo poslali ponudu za Švajnštagera, a odgovor je bio ‘ne dolazi u obzir, to će vas koštati 50 miliona’. I tako mi nismo dobili nikoga da ga zameni. Ali on je i tako nezamenljiv jer može da igra na bilo kojoj poziciji”.

Džejsm Milner je nakon dve godine na Vila Parku prešao u Mančester siti, gde je proveo pet sezona, pre prelaska u Liverpul.

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)