Alan Širer izabrao idealan tim sastavljen od bivših saigrača

Legendarni Alan Širer napravio je jedanaestorku sastavljenu od igrača sa kojima je zajedno nastupao za neki klub ili reprezentaciju Engleske.

Najbolji strelac Premijer lige je u tim uvrstio mnogo slavnih premijerligaških asova koji su tokom devetesetih harali terenima na ostrvu.

Golman: Dejvid Simen

Simen je čuveni golman Arsenala, a sa Širerom je zajedno igrao za reprezentaciju Engleske. Po mišljenju bivšeg napadača Njukasla i Blekburna, Simen je imao sve karakteristike koje krase dobrog golmana.

Desni bek: Geri Nevil

Za kolegu iz reprezentacije Širer smatra je bio odličan i u odbrani i u napadu.

Štoper: Kolin Hendri

Alan Širer i Kolin Hendri su bili saigrači u čuvenom timu Blekburna koji je osvojio Premijer ligu 1995. godine.

Pročitajte i Da li je novac najbitniji za titulu: Slučaj Blekburn ’95

Štoper: Toni Adams

Lider i veoma dobar defanzivac – tako je Širer za zvanični sajt Premijer lige opisao Tonija Adamsa, sa kojim je zajedno nastupao za nacionalni tim svoje zemlje.

Levi bek: Stjuart Psiho Pirs

stjuart psiho pirs-compressed

Sa Pirsom je Širer igrao i u Njukaslu i u reprezentaciji. Smatra ga liderom poput Adamsa, ali i snažnim i brzim igračem koji je zalaganjem umeo da ispravi svoje nedostatke po pitanju pozicioniranja.

Centralni vezni: Pol Gaskojn

“Gaza je verovatno jedan od najboljih igrača sa kojima i protiv kojih sam igrao. Mogao e da uradi bilo šta, levom ili desnom nogom, imao je dribling i veštinu.” Ova dva legendarna igrača zajedno su igrala za reprezentaciju Engleske devetesetih.

pol gaskojn

Centralni vezni: Pol Skols

“Zaista sličan Gazi. Imao je neverovatan šut i sposobnost da se nađe u šesnaestercu kada je potrebno. Bio je snažniji nego što ljudi misle i nije se bojao duela.”

Centralni vezni: Rob Li

Li i Širer su igrali zajedno u Njukaslu i u reprezentaciji, a Širer ga opisuje kao igrača koji se dobro snalazio na svim pozicijama u veznom redu.

Napadač (desno): Met Le Tisije

“On je bio talentovan, opušten i postigao je mnogo neverovatnih golova, a neke od njih i protiv Njukasla pre nego što sam ja došao tamo. Verovatno nije shvatao koliko je dobar, jer je bio tako opušten.” Širer je na početku karijere bio saigrač sa Le Tisijeom u Sautemptonu.

Centralni napadač: Les Ferdinand

“Les je najbolji napadač sa kojim sam igrao u klubu.” Širer i Ferdinand su zajedno nosili dres “svraka” i u jednoj sezoni zajedno postigli 41 gol. Njihovo međusobno razumevanje je bilo prirodno, smatra Širer.

Alan Shearer Les Ferdinand Celebration 5-0

Napadač (levo): Tedi Šeringem

Kao što je Ferdinand bio najbolji Širerov partner u klupskoj karijeri, tako mu je Šeringem bio najbolji partner u napadu reprezentacije. “On nije bio brz, ali je brzo razmišljao. Najbolje je čitao igru i to mu je davalo prednost od nekoliko metara u odnosu na pratioce”.

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)