Aron Remzi na putu potpunog oporavka – očekuje se njegov povratak u meču polufinala FA kupa protiv Vigana

Ako za neki tim može da se kaže da nije imao sreće sa povredama, onda je to definitivno klub iz severnog Londona. Iako je do pre samo par meseci držao prvu poziciju i to duže nego bilo koji tim koji se smenjivao na čelu Premijer lige, Arsenal je dozvolio sebi da padne na 4. poziciju i da se bori da je sačuva.

Međutim razlog nije u slaboj igri ili nečemu drugom, već u onome što muči Arsenal ne samo ove, već i mnogo sezona unazad. U pitanju su povrede ključnih igrača koje su dovele do toga da gotovo pola rezervnog tima igra redovno u startnoj postavi. Dokaz za to je da je Arsenal proveo 128 dana na čelu tabele, više nego svi ostali timovi zajedno.

Ali onda od decembra i čuvenog „Boxing“ dana, točkovi polako počinju da otpadaju sa Arsenalovih topova, da bi se totalno raspali u februaru. Lista Arsenalovih povređenih igrača izgleda ovako:

ImePovredaPoslednja odigrana utakmica
Džek VilširStopaloStouk Siti (G) 01-03-2014
Loren KošćelniListČelzi (G) 22-03-2014
Mesut OzilTetivaBajern Minhen (G) 11-03-2014
Abu DijabiKolenoSvonsi (G) 16-03-2013
Aron RemziButinaVest Hem (G) 26-12-2013
Naćo MonrealStopaloTotenhem (G) 16-03-2014
Teo VolkotKolenoTotenhem (K) 04-01-2014

No izgleda da se sreća najzad osmehnula i timu iz severnog Londona. Oporavak njihova dva najbolja igrača u prvom delu sezone napreduje odlično. Aron Remzi, mladi Velšanin koji je povredio butni mišić na utakmici protiv Vest Hema još u decembru definitivno neće igrati protiv Evertona, ali postoji šansa da zaigra u polufinalu FA kupa za samo 9 dana. Mesut Ozil kaska za Remzijem nedelju dana, i očekuje se da će zaigrati u meču protiv Hal Sitija 19. aprila. Ova dva igrača možda će biti i ključno oružje u odbijanju „opsade“ Evertona na 4. poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a možda i u osvajanju trofeja prvi put posle 9 godina.

[notification type=”info”]

Zdravo!

Molimo te da se prijaviš za jedan od naših izveštaja. Izveštaje ćeš dobijati jednom dnevno ili jednom nedeljno i tako ćeš redovno biti informisan o dešavanjima u Premijer ligi. Dovoljno je samo da upišeš svoju email adresu.

[wysija_form id=”5″][/notification]

Naćo Monreal se takođe vratio treninzima ove nedelje i mogao bi da bude na raspolaganju Arsenu Vengeru u meču polufinala FA kupa protiv Vigana. Loren Košjelni i Džek Vilšir bi takođe trebalo da se vrate do kraja sezone, ali konkretan datum za njihov povratak nije saopšten.

Veljko Vukojičić

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*