Fabregas: Zbog Ozila se nisam vratio u Arsenal

TOBDŽIJA: Fabregas je izjavio da se i dalje oseća kao Arsenalovac

Sesk Fabregas, koji će od ovog leta igrati za Čelsi, objasnio da se nije vratio u Arsenal zbog toga što mu je menadžer “tobdžija” Arsen Venger rekao da je njegova pozicija već zauzeta. 

Venger je Špancu rekao da na njegovom mestu igra Mesut Ozil i da neće imati garantovano mesto u startnoj postavi.

Kada je Barselona na kraju prethodne sezone odlučila da proda Fabregasa, Arsenal je imao pravo preče kupovine. Naime, takva klauzula je uneta u ugovor 2011, kada je premijerligaški klub prodao svog kapitena španskom gigantu.

Sesk Fabregas, Čelsi, Premijer liga
ŠOK: Prelazak Fabregasa u Čelsi je iznenadio mnoge

Međutim, Arsen Venger je odlučio da ne iskoristi tu mogućnost, pa se Fabregas (27) dogovorio sa Čelsijem.

– Razgovarao sam sa Vengerom i on je rekao da će biti teško da mi nađe mesto u timu, s obzirom na to da je moju poziciju zauzeo Mesut Ozil. Bilo je još nekoliko ponuda i ja sm razmotrio dve ili tri. Onda sam razgovarao sa Žozeom Murinjom i on mi je rekao ono što sam želeo da čujem – objasnio je Fabregas.

Španski reprezentativac se u Premijer ligu vratio posle tri godine u Barseloni. “Plavci” su za njega platili oko 27 miliona funti. Fabregas je potpisao petogodišnji ugovor sa ekipom iz Londona.

– Osećao sam da imam nezavršene poslove u Premijer ligi i sada je pravo vreme za povratak. Svi znaju da je Arsenal imao preče pravo kupovine, ali su odlučili da to ne iskoriste. Želim im sve najbolje u budućnosti – izjavio je Fabregas.

 

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*