Jaja Ture: Čelsi je favorit za osvajanje titule, mi nismo mašina

Jaja Ture smatra da je Čelsi u ovom trenutku favorit za osvajanje titule, jer ima devet bodova više od Mančester sitija, bez obzira na to što “građani” imaju čak tri utakmice manje.

Sjajni fudbaler je objasnio da njegov tim nije mašina i da neće biti neuspeh ako završe sezonu samo se osvojenim Liga kupom. Mančester siti je eliminisan iz osmine finala Lige šampiona, a u četvrtfinalu FA kupa ih je porazio Vigan.

Upitan da li je sada, kada igra samo na jednom frontu, Siti favorit za osvajanje titule prvaka Engleske Ture je rekao da to nikako nije slučaj.

– Ne. Čelsi je devet bodova ispred nas. Tačno je da mi imamo u svojim rukama tri utakmice, ali možemo sve tri da izgubimo. Za mene je Čelsi favorit. Moramo da polušamo da pobedimo sve utakmice. Znamo da će to biti teško – kazao je Ture.

[pullquote]Timovi očajnički žele da nas pobede, što mnogo otežava stvari. Svi su veoma motivisani protiv nas. Morate razumeti da mi nismo mašina.[/pullquote]

Mančester siti je izgubio dve utakmice za redom, a poslednjih nekoliko nedelja su daleko od one forme u kojoj su bili sredinom sezone. To je naročito vidljivo kada je u pitanju efikasnost (Opširnije o tome u tekstu Da li je gol-mašina u kvaru)

– I kad gubite utakmice naučite mnogo o sebi. Nekad to i nije toliko loše. Timovi očajnički žele da nas pobede, što mnogo otežava stvari. Svi su veoma motivisani protiv nas. Morate razumeti da mi nismo mašina. Sada je vreme da krenemo dalje i razmišljamo o Premijer ligi. Sa igračima koje imamo, mislim da još uvek možemo da dođemo do titule.

“Građani” su već osvojili jedan trofej ove sezone, kada su finali Liga kupa preokretom došli do pobede nad Sanderlendom. Iako to takmičenje nema težinu kao engleska Premijer liga, pa čak ni kao FA kup, Jaja Ture smatra da ne bi bio neuspeh za njegov tim ni da sezonu završe samo sa tim trofejom.

– Zašto bi bio neuspeh. Mi smo osvojili kup, ne možete da govorite tako. Fudbal je nadmetanje i samo jedan tim može da pobedi.Nemojte govoriti da smo neuspešni, već smo osvojili nešto i sad želimo još – izjavio je Ture.

[tabs]
[thead]
[tab class=”active” type=”tab” href=”#dws_first_tab17″ title=”Engleska Premijer liga – TABELA”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab139479263518517″ title=”Prethodni i naredni protivnik Mančester sitija”]
[/thead][tcontents]
[tcontent class=”active” id=”dws_first_tab17″][standings league_id=6 template=extend logo=false][/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab139479263518517″][team id=50][/tcontent]
[/tcontents]
[/tabs]

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*