Mlada nada Totenhema je u finalu U20 Svetskog prvenstva: Miloše, ovo je tvojih 5 minuta!

Novi Zeland, Ouklend i stadion Nort Harbur u subotu 20.juna, od 7.00h, biće domaćin Brazilu i Srbiji u finalu Svetskog prvenstva za uzrast do 20 godina.

Premier liga imaće dva predstavnika, a jedan od njih biće Srbin. Srbija je igrama kupila svet, a Miloš Veljković kupuje prostor o kome sanja bar od 2011. godine, premierligaški prostor.

 

Miloš je rođen 26. septembra 1995. godine u Bazelu. Fudbal je učio u svom rodnom gradu i školi fudbala švajcarskog šampiona. Kao jedan od najtalentovanijih klinaca u državi dobija poziv da nastupi za njihovu nacionalnu selekciju starosti do 16 godina. Upravo je taj jedini meč koji je odigrao za reprezentaciju te miroljubive zemlje možda bio najvažniji momenat njegove fudbalske karijere. U utakmici u Francuskoj bio je jedan od najboljih na terenu, a to nije promaklo skautima iz Engleske. Počela je borba za njegov potpis, a Totenhem je bio njegov izbor. Naravno, tada se pojavio i poziv Srbije, srećom na vreme. Nije imao dilemu nijednog trenutka, iako je imao problema sa fudbalskim savezom Švajcarske i matičnim klubom:

„Napravio sam prvi korak u reprezentativnoj karijeri, nadam se da će sledeći koraci biti sve duži i čvršći, dok jednog dana ne zaigram za A selekciju. To mi je veliki san.“

Veljković igra na pozicijama centralnog defanzivca i defanzivnog veznog igrača. Dobro se snalazi na oba radna mesta. Odlikuju ga čvrstina, jako dobra tehnika i služi se sa obe noge. Kada je u zadnjoj liniji ekipe zbog svojih sposobnosti može da pomogne veznom redu u stvaranju igre i nema problem da iznosi loptu na protivničku polovinu.

milos veljkovic srbija

Član je Totenhema 4 godine, a priliku da nastupi dobio je pred kraj sezone 2013/14 u drugom delu mečeva protiv Sanderlenda i Aston Vile. Osetio je fudbal na engleskoj travi, fudbal koji obožava i za njega kaže da je najbrži, najčistiji i najmuškiji na planeti. Svakako da mu je to bio podstrek da nastavi da radi na sebi još više i jače. Da nije daleko od tima dokaz je i njegovo prisustvo u ekipi na turneji u SAD-u prošlog leta.

Ove sezone bio je na pozajmicama u Midlzbrou i Čarltonu, ali nije imao dovoljno sreće. U Borou je bio relativno kratko, ekipa je pobeđivala i imala formiran tim. U Čarltonu je odigrao 3 meča, ali se nažalost u trećem povredio i nije više nastupao.

Takmičenje u Novom Zelandu za njega jeste i bio je pravi ispit, koji je položio. Pevci nisu bili daleko od njega, odigrali su par utakmica na turneji u Australiji i praktično im je bio pred očima. U prvom većem intervjuu za londonski „Indipendent“ pred sam start takmičenja Miloš je najavio turnir kao mesto na kom će se ozbiljno nametnuti stručnom štabu svog tima. Totenhem ima igrača koji je bio prvak Evrope i možda će, od subote, biti prvak sveta u svom uzrastu.

Sparsi imaju jaku kartu u ruci, na koji način će je koristiti?

Slobodan Višković

 

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*