Premijer liga: Najveći transfer promašaji u sezoni 2014/15

Fernando Torres, Endi Kerol, Vinston Bogarde, Masimo Taibi, Sergej Rebrov… Danas pamtimo ove igrače kao jedne od najvećih promašaja klubova koji su ih doveli.

Gledajući koja cena je data za njihove usluge, a koliko su pružili, njihova imena su opravdano na listi.

 

A ko je ove sezone najmanje pružio i koji timovi, kao na pismenom zadatku iz srpskog jezika, nisu odgovorili na temu.

Mario Baloteli
16 000 000 £
15 nastupa 1 gol

Teško je zameniti Luisa Suareza, a pogotovo posle prošlogodišnje sezone. Međutim, Super Mario je igrao ovu sezonu kao da se nije ni trudio. I dok je Rodžers objašnjavao medijima kako je naučio Balotelija da se vraća da brani defanzivne prekide, nije primetio da mu je glavni centarfor postigao samo jedan pogodak.

njukasl liverpul baloteli

Takođe, gledajući da mu je jedini ligaški pogodak bio pobedonosni protiv Totenhema, a londonski klub je završio na tabeli ispred Liverpula, onda se može slobodno reći da je Balotelijev ovogodišnji učinak ravan nuli.

Dejan Lovren
20 000 000 £
26 nastupa 0 golova

Ne treba zameriti hrvatskom reprezentativcu što nije postizao golove za nove poslodovace (mada je u prošloj sezoni postigao dva pogotka za Sautempton), već mu treba zameriti kako je ove godine bio igrač sa najviše grešaka u odbrani. Da se Mamadu Sako nije toliko povređivao, pitanje je da li bi Lovren uopšte zabeležio ovoliko nastupa.

skrtel lovren henderson liverpul

Radamel Falkao
Pozajmica, plata 265 000 £ nedeljno
26 nastupa 4 gola

Junajted i Luj Van Gal su cele sezone bili na pravoj klackalici. Od poraza od Svonsija i Lestera, do odličnih nastupa u derbijima. Jedino što je bilo konstantno su Falkaovi nastupi. Nedovoljni za igrača koji je nekada kao od šale imao 20+ golova po sezoni.

falkao

Treba ga razumeti zbog duge povrede i zbog činjenice da mu je ovo bila prva sezona u Engleskoj. Da li će biti druge sezone, saznaćemo ovih dana, pošto se uveliko priča da će Falkao preći u Čelzi.

Anhel Di Marija
59 700 000 £
27 nastupa 3 gola

Rekordno britansko pojačanje. Jedan od ključnih igrača prvaka Evrope Real Madrida i vice šampiona sveta Argentine. Krenuo je dobro, ali je u jednom trenutku stao. Iako je na kraju bio jedan od vodećih asistenata lige, nije pokazao dovoljno ako uzmemo u obzir cenu za koju je doveden.

anhel di marija odlazi iz mancestera

Najporažavajuće za njega je to što je mesto izgubio od Huana Mate i Ešlija Janga, koji su u jednom trenutku izgledali kao da će u skorije vreme tražiti novi klub.

Remi Kabelja
8 000 000 £
31 nastup 1 gol

Ovaj igrač je doveden da bude jedan od lidera u veznom redu, a na kraju nije pokazao ništa posebno. Otpisani i rezervisti su krenuli da mu uzimaju mesto u timu i da nije bilo mnogo problema sa povredama u Njukaslu, pitanje da li bi i ovoliko nastupa zabeležio.

remi kabela njukasl

Emanuel Rivijer
6 000 000 £
23 nastupa 1 gol

Ista priča kao i sa Kabeljom. Bio je najbolji strelac u Monaku, a do kraja sezone je postao treća opcija u napadu Njuaksla.

emanuel rivijer, njukasl

Abel Hernandez
10 000 000 £
25 nastupa 4 gola

Hal je ispao ove godine, a niko tako nije mislio na početku sezone. Veliki novac je uložen u pojačanja. Igrači kao što su Ramirez, Dijame, Ins, Doson su dovedeni, a na kraju je došlo razočaranje. Od svih navedenih, najmanje je pružio Hernandez. Rekordno pojačanje Hala. Pogodio na debiju i, što je zanimljivo, pogađao je mrežu još u utakmicama sa najjačim timovima u Premijer ligi (Čelzi, Mančester Siti, Arsenal). I možda zato što su njegovi golovi falili, Hal ćemo sledeće godine gledati u Čempionšipu.

hernandez

Džek Rodvel
10 000 000 £
23 nastupa 3 gola

Svima je jasno da Rodvel neće postati onakav igrač, kakvu su mu karijeru predviđali. Učinak Rodvela u ovoj sezoni se može uporediti i sa učinkom njegovog kluba. Tvrda i čvrsta igra, sa nekim poniženjima. Uglavnom, bledo.

dzek rodvel sanderlend

Pojačanja Kvins Park Rendžersa

Uz izuzetak Liroja Fera, pojačanja QPR-a su prilično zakazala ove sezone. Rio Ferdinand, Stiven Koker, Niko Kranjčar, Sandro. Mnogo je uloženo, a oni se vraćaju ponovo u drugu ligu. Kada vidimo da su se ove godine najviše iskazali igrači kao što su Čarli Ostin, Meti Filips, Robert Grin, Bobi Zamora i ostali koji su uveli QPR u viši rang, pitanje je da li su ovi pomenuti uopšte trebali i da dođu.

Momčilo Dašić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.