Van Gal: Možda nam nisu potrebna pojačanja

Menadžer Mančester Junajteda Luis van Gal je rekao da nije zabrinut zbog toga što je doveo samo dvojicu igrača ovog leta i dodao da, s obzirom na rezultate tokom priprema, možda nije neophodno dovoditi pojačanja.

Iako se mnogo govorilo o renovinranju tima i o tome da će ovog leta Junajted potrošiti više od 100 miliona funti na transfere, za sad su tim pojačali samo Luk Šo i Ander Herera.

Van Gal je zadovoljan igrom momaka koje ima u timu, a njihov naredni protivnik na američkoj turneji je Real Madrid.

– Ja želim da ovim igračima pružim poštenu priliku. Mi smo do sad na turneji pobedili sve mečeve, što znači da nam možda i nisu potrebna pojačanja – izjavio je Holanđanin, koji je ipak tokom ovih priprema “crvenih đavola” u nekoliko navrata rekao da nije zadovoljan igrom svog tima. [pullquote]Ja želim da ovim igračima pružim poštenu priliku. Mi smo do sad na turneji pobedili sve mečeve, što znači da nam možda i nisu potrebna pojačanja[/pullquote]

On je rekao da će na utakmici sa Realom u prvih 50 minuta igrati sa svojim najjačim timom. Inače, tokom pripremnih mečeva Mančester Junajted je najčešće igrao sa petoricom igrača u odbrani, to jest sa trojicom štopera i sa dva ofanzivna beka koja se često priključuju napadu. Ovu formaciju Van Gal je praktikovao i kao selektor Holandije i, po svemu sudeći, tako će “crveni đavoli” igrati naredne sezone.

– Ne vidim da moja filozofija funkcioniše sa četvoricom u odbrani. Biće ih petorica. Možda ću povremeno igrati sa četvoricom. Za sada su svi treninzi prilagođeni formaciji sa pet odbrambenih igrača – objasnio je Van Gal.

Pored Šoa i Herere, spekuliše se da bi Mančester Junajted mogao da pojača upravo defanzivnu liniju. Mats Humels i Tomas Vermalen su imena koja se dovode u vezu sa prelaskom na Old Traford.

Pročitajte i: Mats Humels pregovara sa Junajtedom, Liverpul im pomaže

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*