Zašto Mančester siti jeste kandidat za titulu

Čelsijeva prednost od šest bodova u odnosu na Mančester siti jeste velika i igra “plavaca” ove sezone je skoro savršena.

Bez obzira na to, Mančester siti i dalje jeste ozbiljan kandidat za titulu i daleko je od toga da možemo reći kako je Murinjov tim završio posao.

Kada je reč o “građanima” ovakav film smo već gledali prošle sezone, a njihov uspon forme nagoveštava da bismo mogli da ga gledamo ponovo.

U roku od tri dana Mančester siti je došao sa treće pozicija i zaostatka za Sautemptonom od dva boda do druge pozicije i prednosti u odnosu na “svece” od četiri boda.

Naravno, tome je doprineo i splet okolnosti, pošto je Sautempton poražen i od Arsenala.

Mančester siti nije idealno počeo sezone, ali preokret i ubedljiva pobeda protiv Sanderlenda potvrđuju da je forma sada popravljena. Na poslednjih pet utakmica Siti ima isti učinak kao i Čelsi – pet pobeda i jedan remi.

Oni su na utakmici sa Sautemptonom pokazali jak karakter i sa igračem manje dali dva gola, čime su rešili pitanje pobednika.

Da li je to dovoljno da se kaže kako je Mančester siti kandidat za titulu, iako ima celih šest bodova manje od lidera na tabeli? Pogledajmo ovo.

Premijer liga, sezona 2013/14

30. septembar 2013.

Mančester siti je na sedmoj poziciji sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala

27. oktobar 2013.

Mančester siti je na sedmoj poziciji sa šest bodova manje od prvoplasiranog Arsenala

25. novembar 2013.

Mančester siti je na četvrtoj poziciji, sa šest bodova manje od prvoplasiranog Arsenala

29. decembar 2013.

Mančester siti je na drugoj poziciji, sa jednim bodom manje od prvoplasiranog Arsenala

29. januar 2014.

Mančester siti je na prvoj poziciji, sa jednim bodom više od drugoplasiranog Arsenala

Šta je posle bilo?

“Građani” su kasnije ponovo pali na treću poziciju, a prvi je bio Čelsi. Arsenal je onda ispao iz trke, a favorit postao Liverpul. Međutim, u neverovatno uzbudljivoj završnici sezone tim Manuela Pelegrinija je osvojio titulu.

mancester siti sampion

Prava borba prošle sezone zapravo je počela krajem decembra, a zakuvala se u toku januara, kad zbog zgusnutog rasporeda dolazi do velikih turbulencija i kada mnogi timovi sa kraćom klupom tonu.

Gde je nada za Siti?

Aktuelni šampion se sigurno nada da će i Čelsi pre ili kasnije dospeti u malu rezultatsku krizu. To nije isključeno, bez obzira na to što “plavci” sada deluju moćno.

Šta je opasnost za Siti?

Serhio Aguero je već postigao 14 golova. Njegova eventualna povreda ili pad forme bili bi ogroman problem za “građane”, tim pre što je i Edin Džeko povređen.

Takođe, 17. januara počinje Afrički kup nacija i Pelegrini neće tih nedelja imati na raspolaganju Jaju Turea, koji je vrlo bitan za igru Mančester sitija.

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)