Alex Song objasnio zašto je došao u West Ham

Alex Song je medijima u Engleskoj objasnio zašto je pristao da dođe na posudbu u West Ham United iz Barcelone prošlog mjeseca. 

Kamerunski internacionalac napustio je redove Arsenala u ljeto 2012 godine kako bi prešao u redove giganta iz Katalonije, međutim Luis Enrique novi trener Barcelone ga je proglasio viškom. Ovom 27. godišnjem igraču je bilo dozvoljeno da napusti Nou Camp ovo ljeto, a to je iskoristio i prešao u redove West Ham Uniteda.

Song je otkrio kako je nakon razgovora sa Samom Allardyceom, strategom “Čekićara” odlučio da dođe u London jer su ga ubjedili da postane dio njihovog “projekta”. “Bilo je vrlo lako”, rekao je on novinarima The Suna. “Htio sam da se vratim u Premijer ligu, i kada je trener razgovarao samnom, bio sam jako sretan što mi je ponudio priliku da budem dio ovog “projekta”, dodao je Song.

Dalje je otkrio kako ga je dosta ljudi pitalo zašto se nije opredjelio da igra za klub koji se takmiči u Ligi Prvaka, a on je rekao:”Igrao sam u Ligi Prvaka devet godina, i ona nije bitna za mene.” Novinarima je poručio kako želi da se fokusira na West Ham i da pruži što bolje partije, jer kako kaže pred njim je još dosta godina koje će provesti igrajući.

IZVOR:HAMMERS BALKAN