Rahim Sterling prešao iz Liverpula u Mančester siti za 49 miliona funti

Mančester siti je kompletirao transfer Rahima Sterlinga iz Liverpula, a visina obeštećenja je 49 miliona funti.

Dvadesetogodišnjak je tako postao najskuplje plaćeni Englez u istoriji Premijer lige.

 

Posle mnogo peripetija Liverpul je prihvatio ponudu “građana” za mladog ofanzivca, koji je odbio da produži saradnju sa “crvenima” i odbio da krene na pripreme kako bi iznudio transfer.

Steling je izjavio da želi da igra za klub koji će se svake godine boriti za trofeje.

– Drago mi je da se konančno sve završilo. Ono što me raduje je kvalitet sastava koji ovde imamo i koji je sposoban da osvaja trofeje iz godine u godinu – izjavio je Sterling.

On će u Mančester sitiju nositi dres sa brojem 7.

Inače, Sterling je odbio petogodišnji ugovor koji mu je ponudio Liverpul, sa nedeljnom platom od 100.000 funti. U novom klubu će zarađivati 180.000 nedeljno.

Manuel Pelegrini se u dosadašnjem delu prelaznog rok potpuno posvetio dovođenju engleskog reprezentativca, za koga veruje da će biti odlično pojačanje.

– On je mlad igrač sa neverovatnim sposobnostima i siguran sam da će navijači Mančester sitija biti oduševljeni da ga vide u akciji – izjavio je Čileanac.

Sterling je u Liverpul došao 2010. godine iz Kvins Park Rednžersa ssa 500.000 funti i londonski klub će takođe dobiti procenat od ovog transfera..

– Želim da se zahvalim Rafi Benitezu koji me je doveo u Liverpul kad sam imao 15 godina – to je bio neverovatan korak u mojoj karijeri. Takođe i Keniju Daglišu, koji je imao poverenja u mene bez obzira na godine. Želim da se zahvalim i Brendanu Rodžersu, koji mi je dao priliku da igram redovno za prvi tim.

Pogledajte parove prog kola Premijer lige >>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.