Neobično tihi Sparsi

Šta radi Totenhem? Da li je prekinuo da mašta o novom poretku u engleskom fudbalu? Zašto spava? Možda samo sanja još jače. Je li verujete da je ovo zatišje pred buru koja bi trebalo da počne 8.avgusta?

Prolazi jul, a na Vajt Hart Lejnu je začuđujuće tiho. Sa odlaskom Bejla konvertirane su i pompezne najave o uključivanju u borbu za titulu, a sada je sve stidljivija i priča o Ligi Šampiona. Levi se uplašio enormnih ulaganja klubova iz Mančestera, Liverpula, stabilnosti Čelzija i Arsenala i zadovoljio se mestom u njihovoj senci. Možda. Samo dva nova lica, Kiron Tripije i Tobi Alderveld u društvu starosedelaca.

Ili, hajde ovako.

Poketino veruje. Ubeđen je, a bogati Amerikanac ima poverenja u njega. Misli da na golu ima najboljeg golmana lige Lorisa.

Centralni bekovski tandem činiće mu sunarodnici, deca omladinske škole Ajaksa, članovi odbrambene linije 2. reprezentacije svetske rang liste, Vertongen i Alderveld. Siguran je da Volker i njegova zamena Tripije imaju mesto uz desnu aut liniju u svakoj od ostalih premijerligaških ekipa. Ben Dejvis je najperspektivniji levi spoljni igrač na ostrvu.

Ovo je sezona Mejsona i Bentaleba, pokazaće svoj puni potencijal i kvalitet za top planetarne klubove. Argentinac Erik Lamela će vratiti svaki od 26 miliona evra koliko je uloženo u njega. Čadli biti bar jednako produktivan kao prethodne godine. Eriksen jednim potezom prelamati tas na vagi.

A, Hari Kejn?

Kejn je najbolji engleski napadač koji se pojavio od Vejna Runija. Čovek koji će doneti 20 i više golova. Igrač na čijim leđima će biti izneto dovoljno pobeda za mesto u prva četiri.

Kako razmišljate Vi? Navijači, simpatizeri Pevaca. Šta kažete Vi koji ste bar na trenutak prethodnih godina pomislili da se pojavio neko ko će pokvariti planove najvećih, a ne verujem da Vas je malo?

Slobodan Višković