Zbogom Čelsi: Frenk Lampard od naredne sezone u Njujork Sitiju

Frenk Lampard je dogovorio transfer u američki Njujork Siti, gde će preći kao slobodan igrač, čim mu ugovor sa Čelsijem istekne. On je, zajedno sa Davidom Viljom iz Atletiko Madrida, dogovorio lične uslove i slavni igrači će posle Svetskog prvenstva karijeru nastaviti u MLS ligi.

Lampard i Vilja su u subotu u Mančesteru imali sastanak sa čelnicima njujorškog kluba.

Posle trinaest godina na Stamford Bridžu, Lampard (35) nije prihvatio jednogodišnji ugovor sa “plavcima” i klub će napustiti kao slobodan igrač. On je u subotu izašao iz kampa reprezentacije Engleske, gde se priprema za Svetsko pvenstvo, i sastao se sa čelnicima Njujork Sitija.

Inače, klub Njujork Siti je produkt saradnje Njujork Jenkija i Mančester Sitija, a uprava “građana” ima većinski vlasnički udeo u novoosnovanom klubu. Novi klub bi trebalo da počne da se takmiči od marta 2015, kada počinje nova sezone.

Lampard je među “plavcima” još od 2001. godine i za trinaest godina je postao igrač sa najviše nastupa za Čelsi, najbolji strelac u istoriji kluba i najbolji asistent. Takođe, on je najefikasniji vezni igrač u istoriji Premijer lige.

Veteran je tri puta sa Čelsijem bio prvak Engleske, četiri puta je osvajao FA kup, dva puta Liga kup i po jednom Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Za njegovo dovođenje bio je zainteresovan i Kvins Park Rendžers, na čijoj klupi je iskusni menadžerHari Rednap, koji bi ekipu voleo da pojača iskusnim igračima kao što su Lampard i Rio Ferdinand. Interesantno je da je ovaj trio sarađivao u Ves Hemu krajem 20.veka.

Lampard je ove sezone odigrao 26 utakmica u Premijer ligi i 11 u Ligi šampiona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.