Koje piće ide uz gledanje fudbala

Zabava miliona, najpopularniji je sport i u našoj zemlji. U ovom tekstu nećemo pričati o fudbalu, već želimo da utvrdimo koje piće i koja hrana najbolje ide uz gledanje fudbala.

Društveno gledanje fudbala posebno postaje interesantno kada je u toku neko prvenstvo, kao sada Evropsko prvenstvo 2016. To se poziva društvo, kupuje hrana i naravno uvek pivo. Nikad vino, niti žestina.

Zašto pivo, a ne vino ili žestina. Hajde da zamislimo klasičnu priču. Domaćin je pozvao društvo da zajedno gledaju fudbal, tu je naravno veliki televizor, sofa, nizak sto, samo poneka žena i hajde sada da probamo da zamislimo šta se to nalazi na stolu ispred njih.

Scenario 1: Fudbal i žestina

Dakle, sto je pun žestokih pića. Bacardi, Jack Daniels, Winchester viski, Jeger… Svega. Svi pomno prate jer je razlika mala i isčekuju odlučujući go. Ne ispuštaš čašu. Pogled ti je zakucan za TV i malo po malo cugaš. Bojim se da će neki iz družine biti poprilično pijani već do poluvremena. A kraj utakmice za neke će biti poguban.

Uz žestoka pića, baš i ne idu grickalice, smoki, čips… ma treba ti neko meze, suhomesnato, slani sir, možda turšija, ma nije to slava.

Dakle definitivno žestina i slavska atmosfera ne idu uz fudbal.

Scenario 2: Fudbal i vino

Čuj vino. Šta, vino sa viskokim čašama. Druže fudbal nije tenis, fudbal je sport za široke narodne mase.

Uz vino ne idu grickalice, moraće neki kačkavalj, pršutica, ah nećemo valjda da pominjemo testenitne. Uz grickalice i vion, možeš već sad za zamisliš kako ćeš uživati u pobedi svog tima dok bacaš pegle.

Kad govorimo o nekom jeftinom belom vinu i pravljenje špricera sa kiselom vodom, to bi možda i moglo da prođe ali generalno za vino jedan minus, veliki minus. I da ne pominjemo povećanju mogućnost lomljenja tih elegantnih čaša u uzbuđenoj atmosferi kada imamo rezultatski bitnu utakmicu, ma jednostavno nije to to, ne može se nikako povezati vino sa fudbalom.

Ma zamsili. Tvoj tim kreće u napad… Počinje driblanje… Lopta se dodaje… Šansa… Nova šansa… Opet se šutira… I GOOOOO… Svi skaču, svi u ekstazi, svima srce puno, sem ženi. Prosuli ste vino. Strelja te pogledom koji ledi krv u žilama. Da nema svedoka, glavu bi ti odrubila i koristila kao kamen za kupus. Fleke su sigurne. Kad odu prijatelji nema ti spasa. Ogroman minus.

Scenario 3: Fudbal i pivo

Vratimo se na početak. Sada je na stolu pivo. Sa najmanjim procentom alkohola među navedenim pićima, konačno stižeš i do kraja utakmice. Konačno možeš da saznaš ko je pobedio i koja je razlika.

Novčaniku je bolje, vino i žestina, više će te koštati od klasično flaširanog piva. Kupovao ti strano ili domaće pivo, Heineken, Amstel, Calsberg ili Jelen i Lav. Kad se sve zbroji, to je ipak najjeftiniji scenario .

Kikiriki i pivo. Pa kud ćeš lepše? Prava sportska idila. Možeš sve vreme da piješ i jedeš, a da se ne uništiš od količine alkohola i unete hrane. I što više piješ, više i jedeš. Što više jedeš, više i piješ. A nije ti ništa. Još jedan poen.

Padne strašan go. Svi se razmahali, piće leti na sve strane. Ali nikom ništa. Sve je mirno. Žena mirna. Ne ujeda. Jer ne ostaju fleke.

Ipak pronašli smo jednu manu, jer ništa nije savršeno. Pošto sada već mogu da se piju veće količine, negde moraju i da oteknu. Na žalost, pivo će ti povremeno uništiti koncentraciju i oduzeti nekoliko minuta od utakmice zbog odlaska u kupatilo. Minus, ali toliko mali da je minuščić.

Savet gde kupiti pivo po povoljnim cenama

Dakle dali smo Vam savet oko organizacije gledanja fudbla. Ali da priča bude kompletna za Vas smo pronašli online diskont sa velikim izborom domaćih i stranih piva koje možete pronaći na ovoj stranici. Ponuda ovog sajta je stvarno izuzetna, tako da na istom mestu možete pronaći i prateće grickalice čips, smoki…itd… kliknite ovde.

Ono što je sjajno, je to da porudžbinu radite iz fotelje a pošiljka Vam stiže na kućnu adresu. Mi smo probali. Gledali smo Engleska-Island i navijali i uživali u pobedi ribara potomaka Crvenog Erika.

Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)