Rio Ferdinand se odlučio za Kvins Park Rendžers

Kvins Park Rendžers je potpisao jednogodišnji ugovor sa bivšim štoperom Mančester Junajteda i reprezentacije Engleske.

Tridesetpetogodišnjem Ferdinandu je na kraju sezone istekao ugovor sa “crvenim đavolima” i on na Loftu Roud dolazi kao slobodan igrač.

– Imao sam mnogo ponuda iz svih krajeva sveta, ali mi je želja bila da igram u Premijer ligi. Nije reč o novcu, bilo je i unosnijih ponuda.Osećam da još uvek imam šta da ponudim i radujem se tome da ovom klubu pomognem da učvrsti poziciji u Premijer ligi – rekao je Ferdinand. [pullquote]Prvi put sam ga doveo kada je imao 14 godina. Tada je bio fenomenalan na terenu i van njega, a kasnije je u tom maniru nastavio kroz čitavu karijeru.[/pullquote]

On je na početku svoje krajere već sarađivao sa menadžerom KPR-a Harijem Rednapom, kada su bili članovi Vest Hema. Rednap smatra da je Ferdinand bio najbolji defanzivac na svetu.

– Rio je fantastičan igrač i veliki profesionalac. Prezadovoljan sam što smo uspeli da ga dovedemo. Prvi put sam ga doveo kada je imao 14 godina. Tada je bio fenomenalan na terenu i van njega, a kasnije je u tom maniru nastavio kroz čitavu karijeru. Tokom svog boravka u Mančester Junajtedu je bio najbolji defanzivac u Evropi, ako ne i u svetu – izjavio je Rednap.

Ferdinand je, pod Rednapovom komandom, za Vest Hem debitovao sa svega 16 godina. Posle četiri godine je prešao u Lids za tada neverovatnih 18 miliona funti.

Njegov transfer u Mančester Junajted, vredan 30 miliona funti, učinio ga je najskupljim igračem “crvenih đavola”, ali i jednim od najskuplje plaćenih igrača u istoriji fudbala.

Na Old Trafordu je proveo 12 sezona, tokom kojih je šet puta bio osvajač Premijer lige.

[notification type=”info”]

Zdravo!

Molimo te da se prijaviš za jedan od naših izveštaja. Izveštaje ćeš dobijati jednom dnevno ili jednom nedeljno i tako ćeš redovno biti informisan o dešavanjima u Premijer ligi. Dovoljno je samo da upišeš svoju email adresu.

[wysija_form id=”5″][/notification]

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*