Zašto je Siti zaista odustao od Sančeza (sigurno ne zbog para)

Usred pisanja da je prelazak Aleksisa Sančeza iz Arsenala u Mančester siti gotova stvar, desio se preokret.

Žoze Murinjo je u svom stilu u poslednji čas umešao prste i poslao ponudu Čileancu da se ipak preključi Junajtedu. Onda se počeo pominjati i Čelsi kao moguća destinacija za Sančeza, ali je izuzetno zanimljivo kako se Mančester siti naglo i potpuno bez borbe isključio iz trke.

Situacija je veoma zanimljiva. Imamo jednog vrhunskog igrača kome na kraju sezone ističe ugovor i jasno je da Arsenal mora da ga proda. To što se za njega interesuje više velikih klubova jasno govori i da će se licitirati oko njegove otkupnine. Ali zar su “građani” odustali od takve prilike zbog 5-10 miliona funti? Zar je to za njih problem? Zar oni nemaju gotovo neograničen budžet?

Zanimljiv odgovor na sve ovo daje Sem Li sa portala Goal.com.

On tvrdi da je reč o već poznatom principu Pepa Gvardiole i Čikija Begiristajna. Da nije problem u novcu, već u načinu na koji se on iznuđuje. Prema njegovom pisanju, Gvardiola je već imao dogovor sa Aleksisom i njegovim agentom, a onda je odjednom traženo da se finansijski uslovi poboljšaju, jer postoji i interesovanje drugih klubova.

Menadžer i direktor “građana” su momentalno zatvorili tu priču, iako su Sančeza smatrali top prioritetom kada su u pitanju pojačanja.

Prema Lijevom pisanju, Gvardiola i Begiristaj imaju “crnu listu” igrača sa kojima su imali uspemi dogovor i od čijeg dovođenja su momentalno odustali čim bi se pojavila i najmanja sumnja u volju igrača da pređe u Siti. Oni smatraju da je tim u ovom momentu dovoljno pokriven na svim pozicijama, da nema tog igrača koga bi dovodili po svaku cenu.

Navodno se Gvardiola već opekao sa Danijem Alvesom, sa kojim je razgovarao o transferu, a onda je ovaj za nešto unosniju ponudu zaboravio na sve dogovoreno i otišao u PSŽ.  Na toj crnoj listi su još u Belerin i Laporte.

Možda su ova tumačenja tačna, možda ne, ali je jedno jasno – Mančetester siti sigurno nije odustao od dovođenja takvog igrača po smešnoj ceni samo zato što je ulog podignut za koji milion.

To više liči na poruku svima da Siti neće slati drugu ponudu svima koji su odbili prvu ili prekršili dogovor.

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)