Biramo najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača Premijer lige u sezoni 2015/16

Džejmi Vardi, Rijad Marez i Ngolo Kante iz Lestera su imenovani za kandidate za PFA fudbalera godine, a u konkurenciji su još i Hari Kejn, Mesut Ozil i Dimitri Pajet.

Ovo je spisak od šest imena za koja će se glasati tokom izbora za igrača godine u Premijer ligi, a po izboru profesionalnih fudbalera. Ovo je najznačajnija individualna nagrada na ostrvu, s obzirom na to da igrača godine biraju njegove kolege, saigrači i protivnici.

Polovinu liste okupirali su igrači vodećeg Lestera, koji su dali ogroman doprinos sjajnim rezultatima “lisica” i koji su tokom sezone 2015/16 stekli planetarnu popularnost.

rijad marez ngolo kante

Zanimljivo je da u ovogodišnjem izboru nema ni jednog igrača iz klubova kao što su Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi i Liverpul. Jedini predstavnik “velikih imena” je Mesut Ozil iz Arsenala, koji je vodeći asistent Premijer lige.

U užem izboru su se našla i dvojica debitanata u Premijer ligi – Ngolo Kante i i Dimitri Pajet. Kante igra u neverovatnoj formi i jedno je od najvećih otkrovenja ne samo u Engleskoj, već i u evropskom fudbalu uopšte. I Pajet iz kola u kolo oduševljava navijače Vest Hema, ali i sve ljubitelje engleskog fudbala svojim neverovatnim nastupima u dresu Vest Hema.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg mladog igrača Premijer lige Hari Kejn ove godine je kandidat za najboljeg fudbalera sezone. On je nakon prva 33 kola postigao 22 gola u ligi, čime je pokazao da sjajne partije iz prošlog šampionata nisu bile samo posledica trenutne forme.

Kada je reč o nagradi za najboljeg mladog igrača, ove sezone su u konkurenciji za nju Dele Ali (Totenhem), Ros Barkli (Everton), Romelu Lukaku (Everton), Filipe Kutinjo (Liverpul), Džek Batlend (Stouk) i ponovo Hari Kejn.

Asocijacija profesionalnih fudbalera će 24. aprila objaviti imena fudbalera koji će dobiti nagradu za najboljeg igrača i za najboljeg mladog igrača Premijer lige u tekućoj sezoni. Podsećamo, prošle godine je za najboljeg igrača sezone proglašen Eden Azar iz Čelsija.

eden azar igrac godine 2014-15

Englezi.net poziva sve fanove Premijer lige da se priključe našem glasanju za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača Premijer lige. Lista kandidata će biti ista kao ona koju je izabrala Asocijacija profesionalnih fudbalera, a glasanje će biti otvoreno do kraja aprila.

Evo liste kandidata!

Molimo vas da glasate u skladu sa svojim iskrenim uverenjem.

[socialpoll id=”2352263″]

A evo i spiska kandidata za najboljeg mladog igrača Premijer lige. Ko je vaš favorit?

[socialpoll id=”2352267″]