Koliko minuta je bilo potrebno najopasnijim golgeterima Premijer lige da postignu pogodak u sezoni 2014/15

Za napadače “ubice” je karakteristično da ne prave velike pauze između dva postignuta gola. Oni tresu mreže na redovnoj bazi.

Strelac koji je gladan golova koristi svaku priliku i nezadovoljan je ako prođe utakmica, a da se on nije upisao u strelce.

 

Predstavljamo vam četvoricu koji imaju najbolji učinak, ako se gleda to koliko minuta im je u proseku bilo potrebno za postizanje gola. Podaci su saopšteni na zvaničnom sajtu Premijer lige, a u obzir su uzeti igrači koji su u toku sezone proveli bar 1000 minuta na terenu, što znači da su odigrali više od 11 utakmica.

4. Hari Kejn

Prosek: Postiže gol na svakih 122,9 minuta

Ukupan broj golova: 21

Klub: Totenhem

hari kejn

Hari Kejn je bio ovosezonska senzacija u Premijer ligi. Postigao je 21 gol i radio je to prilično konstantno. U proseku, bilo mu je potrebno tek nešto više od dva sata na terenu da zatrese mrežu protivnika.

3. Papis Sise

Prosek: Postiže gol na svakih 104,7 minuta

Ukupan broj golova: 11

Klub: Njukasl

papis sise

Sise je samo 11 puta ove sezone dobio priliku da od prvog minuta bude na terenu i još toliko puta je priliku dobio sa klupe. Zato njegovih 11 golova nije isto što i 11 golova Denija Ingsa iz Barnlija, koji je 35 puta bio starter. Sise je još jednom potvrdio da ima opasan instinkt za golove.

2. Dijego Kosta

Prosek: Postiže gol na svakih 104,1 minuta

Ukupan broj golova: 20

Klub: Čelsi

Dijego Košta Čelsi

Sve do povrede, Dijego Kosta je igrao izvanredno uspešno u svojoj prvoj premijerligaškoj sezoni. Tokom dobrog dela šampionata je bio ozbiljan kandidat za najboljeg strelca lige, ali je propustio 12 mečeva zbog povreda i suspenzije.

1. Serhio Aguero

Prosek: Postiže gol na svakih 97,7 minuta

Ukupan broj golova: 26

Klub: Mančester siti

serhio aguero zlatna kopacka 2015

Serhio Aguero ne samo da je bio najbolji strelac Premijer lige u sezoni, već je i igrač kome je malo falilo da ima prosek od jednog gola po meču. Argentinac je i u ovoj sezoni potvrdio da je jedan od najopsnijih napadača na svetu.

Premijer liga je završena, ali za kladioničare ima još dosta zanimljivosti ovde >>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.