Rijad Marez osvojio PFA nagradu za igrača godine u sezoni 2015/16

Fudbaler Lestera Rijad Marez izabran je za najboljeg igrača u Premijer ligi u sezoni 2015/16 od strane Asocijacije profesionalnih fudbalera (PFA).

Dvadesetpetogodišnji Alžirac je sa 17 postignutih golova i 11 asistancija na 33 utakmice jedan od simbola istorijskog uspeha Lestera. On je ove sezone postao aspolutna senzacija u svetu fudbala, iako pre početka sezone niko to nije mogao da očekuje.

U konkurenciji za PFA igrača godine bili su još Džejmi Vardi, Ngolo Kante, Hari Kejn, Dimitri Pajer i Mesut Ozil.

Rijad Marez je na dodeli nagrade istakao da ona ima veliku vrednost upravo zbog toga što mu je dodeljuju kolege fudbaleri.

“Sve zasluge treba pripisati mojim saigračima i menadžeru. Bez njih ne bih dobio ovu nagradu i ne bih postizao golove. To je timski duh i želim nagradu da posvetim njima.”

“Veoma sam zahvalan na ovoj nagradi, veliko mi je zadovoljstvo što sam je dobio. Nagrada je posebna zbog toga što su mi je dali igrači, što znači da smatraju da sam bio sjajan ove godine.”

Fudbaler Lestera je takođe izabran i u idealnu jedanaestorku Premijer lige za sezonu 2015/6. Marez je postigao gol u pobedi nad Svonsijem baš na dan dodele nagrade, čime je dodatno popravio svoju impresivnu statistiku.

On je u Lester došao 2014. iz francuskog drugoligaša Avra 2014. godine. Svoju drugu sezonu u Lesteru je počeo sjajno, sa četiri gola na prve tri utakmice, a u istom ritmu je nastavio sve do završnice šampionata.

U toku je glasanje i za Englezi.net nagradu za igrača godine. Rijad Marez je takođe u konkurenciji, ali trenutno on nije kandidat sa najviše vaših glasova. Svoj glas možete dati ovde>>

Inače, nagradu za najboljeg mladog igrača Premijer lige u sezoni 2015/16 dovio je Dele Ali iz Totenhema.

premijer liga jos vesti-compressed