Dele Ali je najbolji mladi igrač Premijer lige u sezoni 2015/16

Vezista Totenhema Dele Ali dobio je nagradu Asocijacije profesionalnih fudbalera (PFA) za najboljeg mladog igrača Premijer lige u sezoni 2015/16.

Dvadesetogodišnji Englez je letos došao iz trećeligaša MK Donsa i u debitantskoj sezoni u Premijer ligi postigao 10 golova i zabeležio 11 asistancija na 32 utakmice. U borbi za nagradu bili su još Hari Kejn, Džek Batlend, Ros Barkli, Romeu Lukaku i Filipe Kutinjo.

Dele Ali nije mogao da prisustvuje svečanoj dodeli nagrade zbog utakmice protiv VBA koju Totenhem igra u ponedeljak uveče.

“Žao mi je što nisam mogao da dođem, ali imamo jako važnu utakmicu. Hvala svima koji su glasali za mene”, izjavio je Ali.

On se takođe našao i u PFA idealnoj jedanaestorki Premijer lige za sezonu 2015/16.

Već u četvrtom kolu Premijer lige menadžer Totenhema Maurisio Poketino je uvrstio Alija u startnu postavu “pevaca”, na šta je ovaj odgovorio sjajnom i zrelom igrom. Već u avgustu postigao je i svoj debitantski gol u remiju sa Lesterom. Nedugo zatim usledio je poziv selektora Roja Hodžsona za prijateljske mečeve Engleske sa Španijom i Francuskom. Protiv Francuske Ali je postigao sjajan gol.

U januaru je postigao vrhunski gol protiv Kristal Palasa.

Nagradu za najboljeg seniorskog fudbalera Premijer lige u sezoni 2015/16 dobio je Rijad Marez iz Lestera.

Čitaoci portala Englezi.net takođe biraju najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača Premijer lige. Svoj glas možete dati ovde >>

premijer liga jos vesti-compressed