Venger, Pjulis i Hjuz podržali Gvardiolinu trenersku filozofiju

Fudbaleri Mančester Sitija su se pobedom protiv Votforda vratitili na pobednički kolosek. Građani uoči zgusnutog rasporeda pre kraja godine pokušavaju prekinuti loš niz i vratiti se u formu sa početka sezone.


Iako Siti uoči 16. kola nije mogao da se pohvali dobrim rezultatima poslednjih nedelja nekoliko Gvardiolinih kolega imali su ipak reći pozitivno o igri tima iz Mančestera.

Arsen Venger vjeruje da njegov kolega zaslužuje mnogo respekta zbog svoje ofanzivne taktike. Za ESPN je izjavio:”Pep Gvardiola i ja smo za ofanzivan fudbal. I ako ne pobedite, ljudi to osporavaju. To je jednostavno tako.

“Uopšteno, ja mislim da ono što on želi da kaže je to da on uzdiže igru i ja se slažem s njim. Poštujte ga zbog toga.

“Istina je da se na treningu fokusirate na svoje igrače da igraju ofanzivnu igru. Pogledajte broj utakmica koje je on izgubio u svojoj karijeri, onda ćete znati da se on i brani jako dobro.”
pep gvardiola
Trener Vest Bromvič Albiona, Toni Pjulis, također vjeruje da će Gvardiola biti uspješan za Siti, dajući sledeću izjavu za Skaj Sport:”Pep je izašao sa tom svojom izjavom o startovima i prekršajima, ali ja sam siguran da to nije značilo da on ne podstiče svoje igrače da se uhvate u koštac s tim.

“Mislim da je vjerovatno za njega, kao trenera timova koje je vodio, bitniji posjed nego startovanje i ja ga razumijem.

I trener Stouk Sitija, Mark Hjuz, također je dao podršku katalonskom stručnjaku u razgovoru za Stouk Sentinel:”On je trener koji želi ostvariti kontrolu kroz posjed lopte radije nego osvajati posjed startovima i praviti prekide te tako stvarati šanse. On svoje šanse kreira kroz posjed, i tako sprečava protivnike da napadnu.”

Kada je reč o defanzivi, najiskusniji raspoloživi štoper Mančester sitija Nikolas Otamendi je, posle relativno loše partije protiv Čelsijevog Dijega Košte i nakon sedenja na klupi protiv Lestera, ovog puta uspeo da izađe na kraj sa snažnim Trojem Dinijem.

mancester siti pep gvardiola

Defanzivnom hororu “Građana” protiv Lestera u prošlom kolu kumovala je improvizovana odbrana, koja je bila lišena usluga argentinskog stopera. Poritv Votforda se vratio u tim i dobro se snašao u paru sa Aleksandrom Kolarovim, koji je ponovo zaigrao na poziciji centralnog beka, dok se Džon Stouns preselio na klupu.

Kako god, argentinac je bio daleko od besprekornog stopera kao dio razočaravajuće forme cele ekipe i njegovo partnerstvo sa Stounsom će sigurno biti pod lupom ostrvskih analitičara kada sledeći put budu igrali zajedno.

Sa Vensanom Kompanijem, koji je još uvek van stroja, i Ćikijem Begeristajnom koji je odlučan u tome da nema potrebe za januarskim pojačanjima, najveća stavka na Gvardiolinoj listi je razviti duo Otamendi-Stouns i pomenuti duo učiniti zdravim.

[socialpoll id=”2407275″]

Adnan Horozić

Obavezno pogledatajte i
Pomozite rad sajta, Jedan šer je dovoljan :)